anders plant een boom ... of 1200

Tijdens de campagne van de laatste gemeenteraadsverkiezingen  beloofden we om voor elke stem 1 boom te planten. Op  9 november en 19 december 2019 maakten we daar met veel plezier onze handen voor vuil. 1200 bomen in totaal werden geplant in samen met Natuurpunt in Langdorp en in Wezemaal. 

anders zet milieu en klimaat hoog op de agenda. Zowel in onze plannen voor een betere gemeente, als in onze eigen werking. De folders drukten we op gerecycleerd papier (FSC-gecertificeerd), de inkt die we gebruikten was van plantaardige oorsprong en de machines van onze drukker draaiden volledig op groene stroom. Het bussen van al ons drukwerk gebeurde per fiets. Resultaat? Een prima ecoscore én een strakke poep.

Om onze ecologische afdruk verder te herleiden tot nul, planten we bomen. 

anders plant een boom ... of 1200

‘De 31’ polst naar mening van de inwoner

26 maart 2024: Alle inwoners van Rotselaar krijgen in maart en april de kans om te vertellen wat ze fijn vinden aan wonen in Rotselaar en wat er beter kan. Het nummer ‘31’ staat voor de eerste cijfers van de postcodes van de 3 deelgemeenten: Rotselaar, Werchter en Wezemaal.

Lees meer

Burgers starten petitie voor referendum

25 april 2023: Een enthousiaste groep inwoners uit Rotselaar organiseert een petitie voor een referendum. Met die petitie vragen ze het gemeentebestuur om een referendum te organiseren rond gemeentelijke fusies. Zo krijgt elke inwoner vanaf 16 jaar de kans om zich uit te spreken met welke buurgemeenten Rotselaar fusiegesprekken moet opstarten. Of dat ze dat vooral niet moet doen.

Lees meer

Camera’s station Wezemaal zijn een feit

5 april 2023: De fietsdiefstallen aan het station van Wezemaal blijven werkelijk een plaag, anders bracht dit naar de gemeenteraad ... met succes !

Lees meer

Steenweg op Wezemaal van 70 naar 50 km/u

25 september 2023: na lang aandringen is het een feit, de gemeente verlaagde de snelheid op de Steenweg op Wezemaal...

Lees meer

DIY ontmoetingsbank

14 mei 2022: anders gelooft in mensen samenbrengen en organiseerde in dat kader een workshop: bouw je eigen ontmoetingsbank.

Lees meer

Film onder de sterren

Lees meer

anders verrast bij verkiezingen

En als je nu eens niet op een politieke partij zou stemmen? 1.479 mensen deden dat. Hoera. En bedankt! Wat zijn we daar zo oprecht blij mee. Echt!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x