‘De 31’ polst naar mening van de inwoner

Alle inwoners van Rotselaar krijgen in maart en april de kans om te vertellen wat ze fijn vinden aan wonen in Rotselaar en wat er beter kan. Het nummer ‘31’ staat voor de eerste cijfers van de postcodes van de 3 deelgemeenten: Rotselaar, Werchter en Wezemaal

Hoe veilig voel jij je in de gemeente? Zie je jezelf oud worden in je buurt? Wat maakt ons dorp uniek? Hoe tevreden ben je over de diensten van de gemeente? 

Over deze en nog heel wat andere vragen kan elke inwoner in Rotselaar zijn gedacht kwijt. Je gedacht geven kan via een vragenlijst die zowel online als in versie op papier bestaat. 

Dit najaar dingen heel wat lokale partijen mee naar de stem van de inwoner.” zeggen twee van de initiatiefnemers, Kelly Van Meldert en Joep Schuermans. “Nu de stemplicht voor het gemeentelijke niveau is afgeschaft, zullen wij als inwoners deze verkiezingen zelf mogen beslissen of we zullen stemmen of niet. Lokale partijen staan voor de uitdaging om ons als inwoners eerst warm te moeten maken om te gaan stemmen. Oprecht naar ons luisteren is dan bijzonder belangrijk.

Als burgerbeweging willen we de mening van de inwoner vóór de verkiezingen horen. En onze rol als onafhankelijk en lokaal initiatief oppakken om die mening tot bij alle kandidaat- verkozenen van partijen en groeperingen te brengen.” vult Maarten Mommaerts van burgerbeweging anders aan. “We zijn daarin neutraal, want worden niet aangestuurd door een politieke partij. Met de resultaten kunnen alle politieke groeperingen in de zomer dan verder hun lokale programma en toekomstvisie voor Rotselaar vormgeven.

Burgerbeweging anders nodigt elke inwoner vanaf 16 jaar uit om zijn of haar gedacht te zeggen en de bevraging ‘de 31’ in te vullen. Meedoen met de grote burgerbevraging kan tot 2 mei via www.de31.be.

 Contact: Maarten Mommaerts – 0486 74 44 62  


‘De 31’ polst naar mening van de inwoner

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x